Plantenkleuring

Sinds kort ben ik begonnen met plantenkleuringen en ik ben hier heel enthousiast over.

Veel mensen kunnen namelijk niet tegen chemisch kleuren o.a door allergische reacties op toevoegingen die haarverf bevatten ,of als je zwanger bent.

Het kleuren van je haar met planten is dan een fantastisch alternatief. Met chemisch kleuren beschadigd je haar terwijl met een plantenkleuring de conditie van je haar alleen maar beter wordt. Het is eigenlijk een kleuring en haarkuur in 1. Het eigen pigment wordt niet aangetast de kleur hecht zich aan de buitenste lagen van het haar.

Plantaardige kleuren vullen oneffenheden op en vormen een laag om het haar waardoor elke haar ook iets dikker wordt, het resultaat hiervan is een vollere bos.

Samen met het looizuur zorgt dit voor glad, glanzend en stevig haar. De kleurmogelijkheden liggen tussen heel lichtblond en zwart. Nu is het wel zo dat de ondergrond kleur de uiteindelijke kleur bepaalt. Dus een lichte ondergrond of een donkere ondergrond komt met dezelfde kleurbehandeling ook lichter of donkerder in de nieuwe kleur uit. Deze kleurnuances geven het mooie effect aan het haar dat er na de kleuring natuurlijker en gezonder uitziet.

Als je van plan bent om je haar te kleuren vind ik het voordeel van plantenkleuring enorm. Je hebt je eigen natuurlijke haar met een mooie natuurlijke kleur en uiteindelijk een veel mooiere bos dan wanneer je helemaal niet zou kleuren.

Zelfs als je tevreden bent met je eigen kleur bestaat er een neutrale plantenkleuring die je haar meer glans ,volume en stevigheid geeft.

En ook heel belangrijk; plantaardig kleuren is milieuvriendelijk!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *