Is haar verven slecht?

Regelmatig hoor je in het nieuws dat haar verven eigenlijk helemaal niet zo goed is. Toch zijn er maar weinig mensen die om deze reden niet meer kleuren. Zelf heb ik als kapster altijd al een bepaalde weerstand gehad tegen kleuren. Elke 5, 6 weken zoveel chemicaliën op je hoofdhuid en dan de geur van de ammonia. Ammonia is nodig om te zorgen dat de haarschubben open gaan staan zodat de verf in het haar kan trekken. Je kunt je voorstellen dat je haar hier flink door beschadigd en op deze manier breekt je haar af en krijg je eerder gespleten haarpunten. Vaak zijn er als oplossing speciale shampoos en conditioners maar iets wat kapot is kun je nooit helemaal herstellen.

Waar ik zelf last van kreeg toen ik nog met chemische haarverf werkte was van mijn luchtwegen. Steeds vaker kreeg ik het benauwd na een dag werken, last van mijn keel en hoofdpijn. Vandaar dat ik mij meer ben gaan verdiepen in verschillende onderzoeken naar de invloed van haarverven op je gezondheid. Hier zijn de meningen behoorlijk over verdeeld. Bij het ene onderzoek komt naar voren dat het echt invloed heeft op je gezondheid en het krijgen van bepaalde ziektes, terwijl een ander onderzoek dit juist weer tegenspreekt. Wat is nu waarheid? Voor mijzelf is het duidelijk dat ik niet meer chemisch wil werken. Niet alleen voor mijn eigen gezondheid maar ook voor die van mijn klanten en wat te bedenken van de schadelijke stoffen die via het riool in ons drinkwater komen.

Gelukkig is het mogelijk om te kleuren met plantaardige haarkleuringen die niet schadelijk zijn. Deze manier van kleuren verzorgen het haar en de hoofdhuid juist. Veel mensen met hoofdhuidproblemen merken dat deze verminderen door de plantenkleuring. En dat hun haren weer gezond en sterk worden door de verzorgende werking van planten.

Bijna alle kleuren zijn mogelijk zelfs grijs haar kan gekleurd worden. Het resultaat is gezond en glanzend haar en geen twijfels over de nadelige effecten van haar kleuren!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *